Είσφρυση όνυχος

Είσφρυση όνυχος συμβαίνει όταν το άκρο του νυχιού αυξάνει κάτω και μέσα στο δέρμα του δακτύλου. Μπορεί να υπάρχει πόνος, ερυθρότητα και οίδημα γύρω από το νύχι. Το δέρμα γύρω από την περιφέρεια ενός νυχιού μπορεί να γίνει ερυθρό και να μολυνθεί. Συνήθως επηρεάζεται το μεγάλο δάκτυλο, αλλά οποιοδήποτε δάκτυλο μπορεί να εισφρύσει.

Είσφρυση όνυχος μπορεί να συμβεί όταν εφαρμόζεται επιπλέον πίεση στο δάκτυλο. Συνήθως η πίεση οφείλεται σε παπούτσια που είναι πολύ σφιχτά ή πολύ χαλαρά. Εάν περπατάτε συχνά ή συμμετέχετε σε αθλήματα, ένα παπούτσι που είναι λίγο σφιχτό μπορεί να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα. Κάποιες δυσμορφίες του ποδιού ή των δακτύλων μπορούν να θέσουν επιπλέον πίεση στα δάκτυλα.

Ο λανθασμένος τρόπος κοπής των νυχιών είναι ακόμη ένας σημαντικός λόγος. Μην κόβετε τα νύχια σας πολύ κοντά. Χρησιμοποιήστε την άκρη του δακτύλου ως οδηγό για το κατάλληλο μήκος νυχιών. Το νύχι δεν πρέπει να είναι πιο μέσα από την άκρη του δακτύλου, ακόμη και εάν υπάρχει ελεύθερο άκρο νυχιού. Τα νύχια και οι άκρες τους πρέπει να κόβονται σε ευθεία και όχι κυκλικά. Χρησιμοποιήστε λίμα νυχιών για να ομαλοποιήσετε τις γωνίες των νυχιών χωρίς να τις κόψετε.
ingrown toe nail cyprus 1.jpgingrown toe nail cyprus 2.jpg
Η χειρουργική θεραπεία του προβλήματος ονομάζεται μερική ονυχεκτομή και γίνεται με τοπική αναισθησία. Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι, ο πλαστικός χειρούργος θα κόψει κατά μήκος το άκρο του νυχιού, εκεί όπου το δέρμα αναπτύσσεται πάνω από το νύχι. Αυτό το τμήμα αφαιρείται. Με ηλεκτρικό ρεύμα ή μια άλλη μικρή πλαστική επέμβαση καταστρέφεται ή αφαιρείται η περιοχή από όπου μπορεί να αναπτυχθεί ένα νέο νύχι η λεγόμενη μήτρα. Έτσι εμποδίζεται η μελλοντική ανάπτυξη αυτού του τμήματος του νυχιού. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος, ενώ η βάδιση επιτρέπεται άμεσα. Η πλήρης ίαση επέρχεται σε 2-3 εβδομάδες, ενώ οι υποτροπές, όταν έχει εφαρμοστεί η σωστή τεχνική, αποφεύγονται τα στενά παπούτσια και τα νύχια κόβονται σωστά, είναι πάρα πολύ σπάνιες.


ingrown toe nail cyprus 5.jpg


Χρόνος ανάρρωσης
1-2 εβδομάδες
Τιμή
200-400 ευρώ
Τύπος αναισθησίας
Τοπική αναισθησία
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.