Γυναικομαστία

Η γυναικομαστία χειρουργείτε ανώδυνα με τοπική αναισθησία, για γρήγορη ανάρρωση και προσιτές τιμές.  

Γυναικομαστία

Τι είναι η γυναικομαστία;

Η γυναικομαστία είναι η ανάπτυξη στους άνδρες μεγάλου στήθους. Αυτό μπορεί να τους προκαλέσει προβλήματα σχετικά με την εμφάνισή τους, επηρεάζοντας παράλληλα και την ανδρική αυτοπεποίθησή τους. Πολλοί ασθενείς αποφεύγουν να εκθέτουν το στήθος τους στην παραλία, στο γυμναστήριο κ.λ.π. Επίσης, περιορίζει τις επιλογές τους στο ντύσιμο, αποφεύγοντας ρούχα που είναι πολύ εφαρμοστά. Ιδιαίτερα στην Κύπρο, μπορεί να προκαλέσει αρκετά ψυχολογικά προβλήματα κατά την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του έφηβου.

Αιτιολογία:

Η πιο συχνή μορφή είναι η λεγόμενη εφηβική γυναικομαστία. Εμφανίζεται σε ποσοστό 40% των εφήβων, σε ηλικίες μεταξύ 13 και 17 ετών και είναι αμφοτερόπλευρη (και τα δυο στήθη είναι μεγάλα). Στην πλειοψηφία όμως το πρόβλημα παρέρχεται μετά από 12-24 μήνες. Σε περιπτώσεις που η γυναικομαστία επιμένει, η χειρουργική θεραπεία είναι ίσως η μοναδική επιλογή.

Η λήψη αναβολικών επίσης μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση της γυναικομαστίας και συνήθως αυτή παραμένει ακόμη και αν ο ασθενής σταματήσει την λήψη τους.Άλλες πιο σπάνιες αιτίες είναι η ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια, λήψη φαρμάκων όπως διουρητικά η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Ο καρκίνος του στήθους στους άντρες που είναι μια σπάνια πάθηση, μπορεί να εμφανιστεί με την μορφή της γυναικομαστίας. Συνήθως όμως εμφανίζετε μόνο στο ένα στήθος, μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες του δέρματος στην περιοχή που βρίσκεται και να συνοδεύεται από αιματηρές εκκρίσεις από τη θηλή.

Χρειάζεται κάποια Διερεύνηση;

Στις περιπτώσεις της εφηβικής γυναικομαστία, συνήθως δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διερεύνηση. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός, μπορεί να καταλάβει αν πρόκειται για κάποιο παθολογικό η ορμονικό πρόβλημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα χρειαστεί ένας ορμονικός έλεγχος. Στις σπάνιες περιπτώσεις, όπου υπάρχει η υποψία για καρκίνο θα χρειαστεί περαιτέρω ακτινολογική διερεύνηση.

Ποιοι βαθμοί υπάρχουν;

Η ταξινόμηση της γυναικομαστίας είναι πολύ σημαντική για την επιλογή της θεραπείας. Υπάρχουν τέσσερεις βαθμοί:

  • Βαθμός I: Μικρός, ορατός διογκωμένος μαστός, χωρίς χαλάρωση του δέρματος.
  • Βαθμός IIA: Μέτρια διογκωμένος μαστός, χωρίς χαλάρωση του δέρματος.
  • Βαθμός IIB: Μέτρια διογκωμένος μαστός με χαλάρωση του δέρματος.
  • Βαθμός III: Αρκετά διογκωμένος μαστός, με μεγάλη χαλάρωση του δέρματος
τύποι γυναικομαστίας

male breast enlargment cyprus.png

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία;

Η θεραπεία εξαρτάται από τον βαθμό του προβλήματος. Στους τύπους Ι, ΙΙΑ και μερικές φορές στον τύπο ΙΙΒ, η γυναικομαστία αντιμετωπίζεται με μια απλή λιποαναρρόφηση( η διαδικασία περιγράφεται στην επόμενη σελίδα). Με την λιποαναρρόφηση δεν αφαιρείτε μόνο το λίπος αλλά και μέρος του αδένα που προκαλεί το πρόβλημα.

Σε πιο προχωρημένα στάδια όπου υπάρχει περίσσεια δέρματος χρειάζονται να γίνουν κάποιες τομές για την αφαίρεση του δέρματος. Αναλόγως του προβλήματος, οι τομές μπορεί να γίνουν γύρω από την θηλή, στην περιοχή του στήθους ή στην περιοχή της μασχάλης.

Στους περισσότερους ασθενείς οι ουλές δεν είναι τόσο ορατές και δεν αποτελούν σοβαρό πρόβλημα.Δυστυχώς όμως σε κάποιες περιπτώσεις οι ουλές δεν σβήνουν εντελώς και μπορεί να είναι αρκετά ορατές. Για αυτό τον λόγο γίνετε προσπάθεια το πρόβλημα να αντιμετωπίζετε αρχικά μόνο με λιποαναρρόφηση που δεν αφήνει τομές.Ο ασθενής έχει έτσι την δυνατότητα να αποφασίσει σε αργότερο στάδιο αν θα προχωρήσει σε αφαίρεση του δέρματος ή όχι. Πολλές φόρες με την λιποαναρρόφηση επιτυγχάνετε τέτοια συρρίκνωση του δέρματος που το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό.


Λιποαναρρόφηση Στήθους

Plastic surgeon Cyprus - Plastic surgeon Limassol - Plastic surgery Limassol - Plastic surgery NicosiaΗ τεχνική της Λιποαναρρόφησης:Χρησιμοποιείται η λεγόμενη τεχνική διόγκωσης-tumescent. Αρχικά γίνεται ένεση υγρού που περιλαμβάνει ενδοφλέβιο διάλυμα άλατος, λιδοκαΐνης (τοπικό αναισθητικό) και αδρεναλίνη (φάρμακο που συσπά τα αγγεία του αίματος στην περιοχή ) και το υγρό αφήνεται να δράση για 30 με 60 λεπτά. Χρησιμοποιούνται πολύ λεπτές βελόνες, για να μειωθεί ο πόνος που μπορεί να υπάρξει κατά την διάρκεια της έγχυσης. Συνήθως ενίεται μεγάλος όγκος υγρού, μερικές φορές ακόμα και τρεις φορές την ποσότητα λίπους που θα αφαιρεθεί.Η επέμβαση της Γυναικομαστίας:Αφού γίνει η έγχυση του υγρού και επιτευχθεί το μούδιασμα της περιοχής, γίνονται πολύ μικρές τομές και εισάγετε ένας σωλήνας ...
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.