Επέμβαση μύτης

Κλινική Εξέταση:
Κατά την πρώτη κλινική εξέταση, ο Δρ. Γεωργίου θα εξετάσει την μύτη σας εξωτερικά και εσωτερικά. Θα παρθούν κάποιες φωτογραφίες και με την βοήθεια τους θα μπορέσετε να εξηγήσετε τι έχετε στο μυαλό σας και πως φαντάζεστε τη μύτη σας.
Ακολούθως θα σας επεξηγήσει επακριβώς την επέμβαση και τι διορθώσεις μπορούν να γίνουν, την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί και τυχόν επιπλοκές που μπορεί να παρουσιαστούν.

Στην προσομοίωση που χρησιμοποιείται, έχετε την δυνατότητα να δείτε πως θα μοιάζει η μύτη σας μετά την επέμβαση. Ωστόσο, η προσομοίωση δεν αποτελεί εγγύηση αποτελέσματος. Ο υπολογιστής δεν λαμβάνει υπόψη την ελαστικότητα των ιστών και τη δυνατότητα επούλωσης του κάθε οργανισμού.

Η τελική απόφαση όμως θα παρθεί σε μια δεύτερη συνάντηση που σας προσφέρεται. Ο Δρ. Γεωργίου θα μελετήσει προσεχτικά τις φωτογραφίες σας, θα κάνει τις ανάλογες μετρήσεις και θα ετοιμάσει το κατάλληλο πλάνο το οποίο και θα σας επεξηγήσει σε αυτή την συνάντηση. Έτσι απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις σας θα έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της πλαστικής μύτης που πρόκειται να γίνει.
Η ημέρα της επέμβασης:
Το πρωί της ρινοπλαστικής θα πρέπει να είστε στο νοσοκομείο την προκαθορισμένη ώρα. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2-3 ώρες. Στις επεμβάσεις ρινοπλαστικής χρησιμοποιείτε πάντοτε γενική αναισθησία. Αυτό σημαίνει ότι θα κοιμάστε, δεν θα καταλαβαίνετε τι συμβαίνει γύρω σας και δεν θα έχετε καμία αίσθηση του πόνου.

Μετά το τέλος της επέμβασης ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να τοποθετήσει κάποιες ειδικές γάζες στο εσωτερικό της μύτης, οι οποίες θα αφαιρεθούν την επόμενη ημέρα. Σε περίπτωση που γίνουν οστεοτομίες θα τοποθετηθεί ένας νάρθηκας στην μύτη. Αναλόγως της τεχνικής θα χρειαστεί να μείνετε για μερικές ώρες στο νοσοκομείο ή ακόμη και να διανυκτερεύσετε. Ο μετεγχειρητικός πόνος αντιμετωπίζεται πολύ αποτελεσματικά με συνδυασμούς παυσίπονων και δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Η μετεγχειρητική ναυτία και ο εμετός είναι σχετικά συχνά προβλήματα, που όμως περιορίζονται σημαντικά με τη χρήση κατάλληλων φαρμάκων.

Μετά την επέμβαση:
Το πρήξιμο και οι μελανιές γύρω από τα μάτια είναι μία αναμενόμενη κατάσταση μετά από μια πλαστική μύτης. Κάποια άτομα βέβαια το παρουσιάζουν σε πιο έντονο βαθμό, κάποια άλλα σε πιο ελαφρύ. Η χρήση πάγου, μπορεί να βοηθήσει στο να μην αναπτυχθούν πολύ οι μελανιές. Μπορεί να διαπιστώσετε ακόμη ότι τις πρώτες 3-4 ημέρες, το πρήξιμο και οι μελανιές αυξάνονται. Μετά από αυτό όμως θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μειώνονται. Καλό είναι για μία εβδομάδα να αποφύγετε τις έντονες δραστηριότητες, γυμναστική, το να σηκώνετε πολύ μεγάλα βάρη και τα οινοπνευματώδη ποτά.

rhino post op.jpg

Ο νάρθηκας αφαιρείται 7 ημέρες μετά την επέμβαση. Εάν έχει γίνει ανοιχτή ρινοπλαστική, ο πλαστικός χειρουργός θα χρειαστεί σε αυτή τη φάση να αφαιρέσει και κάποια, ράμματα που υπάρχουν στη στυλίδα. Τα περισσότερα άτομα επιστρέφουν στην εργασία τους χωρίς σημάδια από την επέμβαση, σε περίπου δέκα ημέρες με χρήση make up ή δεκαπέντε μέρες χωρίς χρήση make up.

Τα αποτελέσματα:
Αν και το οίδημα (πρήξιμο) μετά από ρινοπλαστική, διαρκεί για αρκετό καιρό κι η μύτη αργεί (ίσως και ένα έτος) για να πάρει την τελική της μορφή, αυτό δεν σημαίνει ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα η μύτη δεν θα είναι παρουσιάσιμη. Αντίθετα, η μύτη έχει ένα φυσιολογικό σχήμα συνήθως 10 με 15 ημέρες μετά την επέμβαση. Παρόλα αυτά, εάν κάτι δεν σας αρέσει στη μύτη σας, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον ένα χρόνο, για να μπορέσει κανείς να πει την τελική του κρίση.

Ασθενείς όμως με ρεαλιστικούς στόχους είναι γενικά πολύ ευχαριστημένοι από το νέο σχήμα της μύτης τους.

Έχετε υπόψη σας ότι παγκοσμίως και στα χέρια των καλύτερων πλαστικών χειρουργών, το 10-20% περίπου των πλαστικών μύτης, χρειάζεται κάποιο βαθμό διόρθωσης. Αυτό οφείλεται στο ότι στην επέμβαση αυτή υπάρχουν αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες, όπως η στήριξη των ιστών ή η επούλωση που κάνει το κάθε άτομο. Έτσι, ο γιατρός είναι αδύνατον να ελέγξει απόλυτα το σχήμα της μύτης με ακρίβεια χιλιοστού. Παρόλα αυτά, η διόρθωση δεν σημαίνει απαραιτήτως το να ξαναμπεί κανείς στο χειρουργείο. Πολλές φορές η διόρθωση γίνεται με μικρές διαδικασίες.


Χρόνος ανάρρωσης
1-2 εβδομάδες
Τιμή
3300-4000 ευρώ
Τύπος αναισθησίας
Γενική αναισθησία
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.