Όταν έχουμε μία θηλή, η οποία αντί να προεξέχει προς τα έξω εισέρχεται προς τα μέσα, τότε μιλάμε για εσολκή θηλής. Μπορεί να οφείλεται στο ότι οι γαλακτοφόροι πόροι, δηλαδή τα σωληνάκια που μεταφέρουν το γάλα από τον αδένα προς τη θηλή, είναι κοντύτεροι από το συνηθισμένο. Σε άλλες περιπτώσεις η εσολκή της θηλής μπορεί να οφείλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις που προηγήθηκαν στην περιοχή, σε μόλυνση ή γενικότερα σε κάποια φλεγμονή των γαλακτοφόρων πόρων.

Κάποιες λίγες φορές μπορεί να οφείλεται και σε καρκίνο του μαστού. Γενικά, θεωρείται ένα αισθητικό πρόβλημα, όμως συνήθως δημιουργεί κάποια λειτουργικά προβλήματα, όπως αδυναμία θηλασμού. Εσολκή θηλής μπορεί να έχουν άντρες και γυναίκες και μπορεί να αφορά στη μία ή και στις δύο θηλές. Επίσης, μπορεί να μην είναι μονίμως σε κατάσταση εσολκής, αλλά σε στιγμές ερεθισμού να προεξέχει προς τα έξω.

inverted nipples.JPG

Η επέμβαση συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία και χρειάζεται λιγότερο από μία ώρα. Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με άλλες αισθητικές επεμβάσεις όπως αυξητική μαστών, μειωτική μαστών, ανόρθωση μαστών.

Η επέμβαση αυτή αποσκοπεί στο να απελευθερώσει τον ινώδη ιστό ή τους μη αρκετά ανεπτυγμένους γαλακτοφόρους πόρους. Μία πολύ μικρή τομή γίνεται στη βάση της θηλής. Η τομή αυτή, όταν επουλωθεί, αφήνει ένα σημάδι, το οποίο είναι ανεπαίσθητο. Ο πλαστικός χειρουργός με ένα πολύ λεπτό εργαλείο κόβει τον ινώδη ιστό ή τους κοντούς γαλακτοφόρους πόρους. Κατόπιν μπαίνει ένα εσωτερικό ράμμα, το οποίο κρατάει τους ιστούς στην επιθυμητή θέση.

Σε ελαφριές περιπτώσεις οι γαλακτοφόροι πόροι μπορεί να διατηρηθούν και επομένως ο θηλασμός να είναι εφικτός. Σε πιο έντονο βαθμό προβλήματος όμως, θα πρέπει να κοπούν, οπότε ο μελλοντικός θηλασμός αποκλείεται. Ούτως ή άλλως βέβαια τα άτομα με εσολκή θηλής δεν μπορούν να θηλάσουν έστω και εάν δεν κάνουν την επέμβαση. Επίσης, κάποιες φορές μπορεί να μειωθεί η αισθητικότητα της θηλής. Όπως είπαμε η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μπορεί κανείς αμέσως να πάει στο σπίτι και να κάνει τις κανονικές δραστηριότητές του. Η αποχή από την εργασία δεν είναι απαραίτητη.


Τιμή
400-600 ευρώ
Είδος αναισθησίας
Τοπική αναισθησία
Ανάρρωση
1-2 ημέρες
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.