Κοιλιοπλαστική

Ιδιαίτερα  στις γυναίκες λόγο των πολλών εγκυμοσύνων, οι κοιλιακοί μυς και το δέρμα τους τεντώνουν πέρα από το σημείο όπου μπορούν να επιστρέψουν σε κανονικό. Το ίδιο συμβαίνει και σε άτομα τα οποία έχουν χάσει πολλά κιλά. Δυστυχώς αύτη η χαλαρότητα δεν διορθώνεται ούτε με την γυμναστική αλλά ούτε και με την δίαιτα, γι αυτό και κοιλιοπλαστική είναι πάντοτε αναγκαία.

ΚοιλιοπλαστικήΗ κοιλιοπλαστική, που είναι γνωστή συχνά σαν κρεμάμενη κοιλιά, είναι μια χειρουργική διαδικασία για να αφαιρέσει το υπερβολικό δέρμα και το λίπος από τη μέση και χαμηλότερη κοιλία και για να σφίξει τους μυς του κοιλιακού τοιχώματος. Η διαδικασία μπορεί να μειώσει εντυπωσιακά την εμφάνιση μιας φουσκωμένης και χαλαρής κοιλίας.

Ιδιαίτερα στις γυναίκες λόγο των πολλών εγκυμοσύνων, οι κοιλιακοί μυς και το δέρμα τους τεντώνουν πέρα από το σημείο όπου μπορούν να επιστρέψουν σε κανονικό. Το ίδιο συμβαίνει και σε άτομα τα οποία έχουν χάσει πολλά κιλά. Δυστυχώς αύτη η χαλαρότητα δεν διορθώνεται ούτε με την γυμναστική αλλά ούτε και με την δίαιτα, γι αυτό και μια χειρουργική επέμβαση είναι πάντοτε αναγκαία.

Η χειρουργική επέμβαση


Η πλήρης κοιλιοπλαστική παίρνει συνήθως δύο έως τρεις ώρες, ανάλογα με το βαθμό της εργασίας που απαιτείται. Συνήθως απαιτείται ολική αναισθησία, έτσι θα κοιμηθείτε κατά την διάρκεια της εγχειρήσεως.

τομές κοιλιοπλαστικής

Συνήθως γίνεται μια μακριά τομή , ακριβώς επάνω από την ηβική περιοχή, που μπορεί να φτάσει από το ένα κόκαλο ισχίου στο άλλο, αναλόγως με την χαλαρότητα και το δέρμα που πρέπει να αφαιρεθεί. Μια δεύτερη τομή ελευθερώνει τον ομφαλό από τον περιβάλλοντα ιστό. Τα δέρμα χωρίζεται από τον κοιλιακό τοίχωμα μέχρι τα πλευρά και αποκαλύπτονται οι κάθετοι μυς. Αυτοί οι μύες σφίγγονται καθώς τραβιούνται κοντά μεταξύ τους και ράβονται στη νέα θέση τους. Αυτό παρέχει ένα σταθερότερο κοιλιακό τοίχωμα και στενεύει την γραμμή της μέσης.

abdominoplasty cyprus.jpg

Έπειτα το κομμάτι δέρματος τεντώνεται προς τα κάτω και το περισσευούμενο δέρμα αφαιρείται. Μια νέα οπή κόβεται για τον ομφαλό σας, ο οποίος ράβεται στη θέση του. Τέλος, οι τομές ράβονται, τοποθετούνται γάζες και ένας ή δύο προσωρινοί σωλήνες (παροχετεύσεις) μπορεί να παρεμβληθούν για να στραγγίξει τα υγρά από τη χειρουργημένη περιοχή.

tummy-tuck-cyprus.jpg


Μετά από τη χειρουργική επέμβασή σας

Για τις πρώτες ημέρες, η κοιλία σας πιθανώς θα πρηστεί και μπορεί να αισθανθείτε μερικούς πόνους και ταλαιπωρία που μπορούν να ελεγχθούν από φάρμακα. Ανάλογα με το βαθμό της χειρουργικής επέμβασης, μπορείτε να εξέλθετε την επομένη μέρα ή μπορεί να πρέπει να παραμείνετε νοσηλευμένοι για δύο έως τρεις ημέρες. Αν και δεν θα είστε σε θέση να σταθείτε κατ' ευθείαν, πρέπει να αρχίσετε να κινείστε το συντομότερο δυνατόν.

Οι παροχετευσεις αφαιρούνται συνήθως σε πέντε έως επτά ημέρες, . Μπορεί να σας πάρει δύο εβδομάδες για να αισθανθείτε τελείως καλά. Εάν αρχίσετε με καλή φυσική κατάσταση και ισχυρούς κοιλιακούς μυς, η αποκατάσταση από την κοιλιοπλαστική θα είναι πολύ γρηγορότερη. Συνήθως οι χειρουργημένοι επιστρέφουν στην εργασία μετά από δύο εβδομάδες.

Τα σημάδια σας μπορεί φαινομενικά να επιδεινώνονται κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών έως έξι μηνών καθώς θεραπεύονται, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Αναμένετε ότι τα σημάδια θα κάνουν εννέα μήνες ως ένα έτος προτού επιπεδωθούν και ανοίξουν σε χρώμα. Αν και δεν θα εξαφανιστούν ποτέ εντελώς, τα κοιλιακά σημάδια δεν θα φαίνονται κάτω από τα ρούχα, τα μαγιό και ακόμη και τα string εσώρουχα.

Επιπλοκες

Πολλές κοιλιοπλαστικές εκτελούνται επιτυχώς κάθε έτος στην Κύπρο. Όταν γίνονται από έναν κατάλληλα εκπαιδευμένο πλαστικό χειρούργο, τα αποτελέσματα είναι γενικά αρκετά θετικά. Εντούτοις, υπάρχουν πάντα κίνδυνοι που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση και συγκεκριμένες επιπλοκές που συνδέονται με αυτήν την διαδικασία.

Οι μετεγχειρητικές επιπλοκές όπως η φλεγμονή και η θρομβοεμβολική νόσος είναι σπάνιες, αλλά μπορούν να εμφανιστούν. Η φλεγμονή μπορεί να αντιμετωπιστεί με παροχέτευση και αντιβιοτικά. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο θρόμβων αίματος με το να κινηθείτε όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά από τη χειρουργική επέμβαση, αλλά και φορώντας για μερικές μέρες τις αντιθρομβωτικές κάλτσες.

Κακή επούλωση με εμφανή σημάδια εμφανίζεται πιο συχνά σε καπνιστές και σε άτομα με άλλες ασθένειες όπως τον Διαβήτη. Μερικές φορές απαιτείται μια δεύτερη εγχείρηση για να διορθώθουν. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο επιπλοκών πολύ αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του χειρούργου σας πριν και μετά από τη χειρουργική επέμβαση, ειδικά όσον αφορά το πότε και πώς πρέπει να επανέλθετε στις φυσικές σας δραστηριότητες.BEFORE
AFTER
Χρόνος ανάρρωσης
1-2 εβδομάδες
Τιμή
4000-4500 ευρώ
Τύπος αναισυθησίας
Γενική ανιασθησία
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.