Βλεφαροπλαστική

Μετεγχειρητικά, οι περισσότεροι ασθενείς δηλώνουν ότι η περιοφθαλμική τους περιοχή μετά από βλεφαροπλαστική φαίνεται πιο νεανική και την αισθάνονται χαλαρή και ανανεωμένη, γεγονός που τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα.

ΒλεφαροπλαστικήΤα μάτια μας είναι το πρώτο στοιχείο του προσώπου όπου φαίνεται η ηλικία, η κούραση, το ξενύχτι, αντικατοπτρίζει τα συναισθήματά μας και εκφράζει τις συγκινήσεις μας.

Η περιοχή των ματιών έχει ελάχιστο υποδόριο λίπος, εξαιρετικά μαλακούς ιστούς και τους πιο λεπτούς μυς του ανθρώπινου σώματος. Υπολογίζεται ότι τα βλέφαρα ανεβοκατεβαίνουν 6.000 έως 10.000 φορές την ημέρα και είναι κατανοητή η καταπόνηση που υφίσταται καθημερινά η ευαίσθητη αυτή περιοχή του προσώπου. Επιπλέον, το στρες, ο ήλιος, ο άνεμος, η κατανάλωση αλατιού, οι πολλές ώρες εργασίας, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι αλλεργίες και η μολυσμένη ατμόσφαιρα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του αισθητικού προβλήματος. Για αυτό και η περιοχή των ματιών είναι η πρώτη στο πρόσωπο που παρουσιάζει προβλήματα και μάλιστα ακόμη και σε νεαρές ηλικίες τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες.

Οι περιοχές γύρω από τα βλέφαρα περιλαμβάνουν εναποθέσεις λίπους που καθώς αυξάνουν σε μέγεθος και σε συνδυασμό με την ελάττωση της ελαστικότητας του δέρματος με την πάροδο της ηλικίας, προκαλούν την εμφάνιση ρυτίδων και χαλαρού δέρματος (σακούλων) γύρω από τον οφθαλμικό βολβό. Οι ρυτίδες αυτές δίνουν στο άτομο μία κουρασμένη εμφάνιση. Το πρόβλημα αυτό διορθώνεται με την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής. Η επέμβαση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει είτε τα άνω είτε τα κάτω βλέφαρα ή και τα δύο μαζί, ώστε να προσδώσει στην περιοφθαλμική περιοχή του ασθενούς μία πιο νεανική όψη.


Η βλεφαροπλαστική διαρκεί 20-30 λεπτά για κάθε μάτι και γίνεται με τοπική αναισθησία με ή χωρίς μέθη (ο πλαστικός χειρουργός ζητά από τον ασθενή να κινεί τα μάτια του για να ελέγχει το αποτέλεσμα).

Στο άνω βλέφαρο οι τομές γίνονται στην πτυχή του δέρματος και αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος καθώς επίσης και λίπος από την έσω συνήθως μεριά του βλεφάρου.

Στο κάτω βλέφαρο υπάρχουν δύο ειδών τομές. Τομή εσωτερικά του βλεφάρου, άρα αποφυγή οποιασδήποτε εξωτερικής τομής. Αυτή η τεχνική γίνεται κυρίως σε νέα άτομα που δεν έχουν περίσσεια δέρματος. Με αυτή την τεχνική αφαιρείται ή ανακατανέμεται η περίσσεια λίπους, που είναι υπεύθυνη για τις ‘‘σακούλες’’. Η δεύτερη τεχνική βλεφαροπλαστικής περιλαμβάνει τομή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες και στην έξω επιφάνεια του ματιού. Αυτή η τομή είναι κατάλληλη όταν χρειάζεται να αφαιρεθεί και δέρμα από το κάτω βλέφαρο. Σε ειδικές περιπτώσεις γίνεται σε συνδυασμό με την κανθοπηξία. (ανύψωση της εξωτερικής γωνίας του ματιού, για να επανέλθει στην αρχική του θέση ή να αλλάξει το σχήμα του ματιού).


eye lift cyprus limassol nicosia.jpg

Τις πρώτες 24 με 48 ώρες υπάρχει αρκετό οίδημα και πιθανότατα θολή όραση. Το οίδημα αρχίζει να οπισθοχωρεί σε περίπου 48 ώρες. Τα ράμματα αφαιρούνται 4 με 5 μέρες μετά το χειρουργείο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί make up μία έως δύο ημέρες μετά την αφαίρεση των ραμμάτων. Ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του ασχολίες εντός της πρώτης εβδομάδας και το οίδημα εξαφανίζεται μετά από 10 με 14 ημέρες. Ασθενείς που υποφέρουν από ξηροφθαλμία πριν το χειρουργείο μπορεί να εμφανίσουν επίταση των συμπτωμάτων τους μετά το χειρουργείο, και για το λόγο αυτό συνίσταται η εξέτασή τους από οφθαλμίατρο προεγχειρητικά.

Μετεγχειρητικά, οι περισσότεροι ασθενείς δηλώνουν ότι η περιοφθαλμική τους περιοχή μετά από βλεφαροπλαστική φαίνεται πιο νεανική και την αισθάνονται χαλαρή και ανανεωμένη, γεγονός που τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα.


Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρων

Η βλεφαροπλαστική είναι μια από τις συχνότερες επεμβάσεις που εκτελούνται στην πλαστική χειρουργική. Κατά την επέμβαση αφαιρείται υπερβολικό δέρμα καθώς επίσης και μερικές φορές λίπος από το άνω βλέφαρο.Τα μάτια μας είναι από τα πρώτα σημεία στα οποία φαίνονται τα σημάδια του χρόνου, αφού καθώς περνάει η ηλικία εμφανίζεται περίσσεια δέρματος ή και πρόπτωση λίπους στα άνω βλέφαρα με αποτέλεσμα να φαινόμαστε κουρασμένοι.Η επέμβαση γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία . Με την χρήση δύο λαβίδων καθορίζεται η περίσσειας του δέρματος που πρέπει να αφαιρεθεί. Η τομή γίνεται στις φυσικές πτυχές του βλεφάρου, έτσι ώστε η ουλή να μην είναι τόσο ...
Χρόνος ανάρρωσης
1-2 εβδομάδες
Τιμή
1200-3000 ευρώ
Τύπος αναισθησίας
Τοπική αναισθησία, Υπνοχάλαση
CONTACT US
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.