Ανόρθωση Μετώπου

Για μία καλύτερη κατανόηση στο πώς μία τέτοια πλαστική επέμβαση μπορεί να αλλάξει την εμφάνισή σας, κοιτάξτε στον καθρέπτη και τοποθετήστε τις παλάμες των χεριών σας στις εξωτερικές άκρες των ματιών σας, πάνω από τα φρύδια σας. Τώρα απαλά τραβήξτε το δέρμα προς τα πάνω, έτσι ώστε να ανασηκώσετε τα φρύδια και την περιοχή του μετώπου. Αυτό θα είναι κατά προσέγγιση το τι μπορεί να κάνει για εσάς η ανόρθωση μετώπου.

Ανόρθωση Μετώπου

plastic surgery cyprus_52.jpg

Η ανόρθωση μετώπου (φρυδιών), ή Λίφτινγκ φρυδιών
είναι μία διαδικασία που αποκαθιστά μια πιο νεανική και ανανεωμένη εμφάνιση στις περιοχές πάνω από τα μάτια, καθώς διορθώνει τα πεσμένα φρύδια και βελτιώνει τις οριζόντιες γραμμές, τις βαθιές ρυτίδες που μπορούν να κάνουν ένα άτομο να δείχνει θυμωμένο, λυπημένο ή κουρασμένο. Οι μύες και οι ιστοί που προκαλούν τη ρυτίδωση ή τη χαλαρότητα αφαιρούνται ή μετατρέπονται, έτσι ώστε να απαλύνουν το μέτωπο, να ανασηκώσουν τα φρύδια και να ελαχιστοποιήσουν τις γραμμές της συνοφρύωσης.

Συνήθως πραγματοποιείται στις ηλικίες 40 -60 ετών, ώστε να ελαχιστοποιήσει τις εμφανείς επιδράσεις της γήρανσης. Παρόλα αυτά, μπορεί να βοηθήσει και ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας, οι οποίοι έχουν εμφανίσει βαθιές ρυτίδες ή ρυτίδες εκφράσεως, λόγω του στρες ή της μυϊκής δραστηριότητας. Μεμονωμένες περιπτώσεις κληρονομικότητας, όπως πεσμένα και βαριά φρύδια ή βαθιές ρυτίδες πάνω από τη μύτη μπορούν να επιτύχουν μία πιο ανανεωμένη εμφάνιση χρησιμοποιώντας αυτή τη διαδικασία.

Συχνά εκτελείται σε συνεργασία με την ανόρθωση προσώπου (face-lift), έτσι ώστε να παρουσιάσουν μία ολοκληρωμένη ανανεωμένη εικόνα προσώπου. Η βλεφαροπλαστική μπορεί επίσης να εκτελεστεί την ίδια χρονική στιγμή με την πλαστική μετώπου, ιδιαίτερα εάν ένας ασθενής έχει σημαντική χαλάρωση στην περιοχή των άνω βλεφάρων. Μερικές φορές οι ασθενείς που πιστεύουν ότι χρειάζονται πλαστική των άνω βλεφάρων, βρίσκουν καλύτερη ανταπόκριση των στόχων τους μέσω της ανόρθωσης μετώπου.

Για μία καλύτερη κατανόηση στο πώς μία επέμβαση μπορεί να αλλάξει την εμφάνισή σας, κοιτάξτε στον καθρέπτη και τοποθετήστε τις παλάμες των χεριών σας στις εξωτερικές άκρες των ματιών σας, πάνω από τα φρύδια σας. Τώρα απαλά τραβήξτε το δέρμα προς τα πάνω, έτσι ώστε να ανασηκώσετε τα φρύδια και την περιοχή του μετώπου. Αυτό θα είναι κατά προσέγγιση το τι μπορεί να κάνει για εσάς η ανόρθωση μετώπου.

Τεχνικές

Μία ανόρθωση φρυδιών που συνήθως γίνεται σε εξωτερικά χειρουργεία χωρίς την αναγκαιότητα νοσηλείας του ασθενούς, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί ένα βράδυ νοσηλείας περισσότερες ανορθώσεις μετώπου γίνονται κάτω από τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με κάποιο ηρεμιστικό, έτσι ώστε να είσαστε σε ήπια καταστολή. Θα είσαστε ξύπνιοι, αλλά χαλαρωμένοι και παρότι ίσως νιώστε κάποιο τράβηγμα ή κάποια μικρή ενόχληση, στο μέτωπό σας δεν θα αισθάνεστε πόνο.

Η κλασική ανόρθωση μετώπου (ανοιχτή μέθοδος):

Χρησιμοποιείται μία στεφανιαία τομή, η οποία ακολουθεί το σχέδιο ενός τηλεφώνου - κεφαλιού ξεκινάει δηλαδή από το επίπεδο του αυτιού και διατρέχει κατά μήκος μία πλευρά ως την άλλη από την κορυφή και από κάτω την άλλη πλευρά του κεφαλιού. Η τομή συνήθως γίνεται καλά πίσω από τη γραμμή των μαλλιών, έτσι ώστε να μην γίνεται ορατή η ουλή. Κατά τη διάρκεια της τομής, το δέρμα ανορθώνεται προσεχτικά έτσι ώστε ο βαθύτερος ιστός να μπορεί να μετακινηθεί και οι μύες του μετώπου να μπορούν να μεταβάλλονται ή να απελευθερώνονται. Τα φρύδια μπορούν επίσης να εξυψωθούν και το δέρμα που περισσεύει θα πρέπει να αφαιρεθεί, ώστε να δημιουργηθεί μία εξομάλυνση, μια πιο νεανική εμφάνιση.

plastic surgery cyprus_53.jpg

Η ενδοσκοπική ανόρθωση μετώπου:

Αντί να γίνει μια μακριά στεφανιαία τομή, ο πλαστικός χειρουργός σας θα κάνει τρεις, τέσσερις ή πέντε τομές στο κρανίο, όπου η κάθε μία θα είναι μικρότερη από μια ίντσα. Το ενδοσκόπιο, το οποίο είναι ένα είδος στυλό με ενσωματωμένη κάμερα συνδεδεμένη με μόνιτορ τηλεόρασης, τοποθετείται μέσα σε μία από τις τομές επιτρέποντας στον πλαστικό χειρουργό να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των μυών και των ιστών κάτω από το δέρμα.

Χρησιμοποιώντας τώρα ένα άλλο εργαλείο, το οποίο είναι τοποθετημένο σε μία άλλη τομή, ανορθώνει το δέρμα του μετώπου, μετακινώντας τους μύες και τους βαθύτερους ιστούς ή τους αλλάζει, έτσι ώστε να παράγει ένα λείο αποτέλεσμα. Τα φρύδια μπορούν επίσης να ανορθωθούν και να στερεωθούν σε ψηλότερη θέση ράβοντας κάτω από την επιφάνεια του δέρματος ή με προσωρινά στερεώματα που τοποθετούνται πίσω από τη γραμμή των μαλλιών.

brow lift cyprus.jpg

Κροταφικό Lift:

Αν το κύριο πρόβλημα είναι η χαλάρωση των φρυδιών στα πλάγια μπορεί να γίνει ανόρθωση τους με το κροταφικο Lift. Η μικρή αυτή επέμβαση γίνεται από μια μικρή οπή μέσα στο τριχωτό. Ένα ειδικό εργαλείο αποκολλά ολόκληρη τη περιοχή του κροτάφου μέχρι το φρύδι . Αυτή η περιοχή μεταφέρεται και τεντώνεται προς τα πάνω και πίσω. Η αισθητική επέμβαση αυτή «ανοίγει» την έξω γωνία του ματιού και ανεβάζει το φρύδι. Πρόκειται για μια απλή επέμβαση, χωρίς ιδιαίτερες επιπλοκές, που το μόνο που απαιτεί είναι μια επίδεση με ελαστικό επίδεσμο το απόγευμα της επέμβασης μέχρι το πρωί.
cosmetic brow cyprus.png


Οι άμεσες μεταχειρουργικές εμπειρίες για έναν ασθενή που έχει πραγματοποιήσει μία τέτοια πλαστική επέμβαση μπορούν να διαφέρουν σημαντικά από κάποιον που έχει ακολουθήσει την ενδοσκοπική διαδικασία.

Κλασική ανόρθωση μετώπου:

Οι ασθενείς ίσως νιώσουν κάποιο μούδιασμα και μία παροδική ενόχληση γύρω από την τομή, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή. Ίσως σας γίνει κάποια σύσταση να κρατάτε ανασηκωμένο το κεφάλι σας για δυο με τρεις ημέρες μετά το χειρουργείο, έτσι ώστε να περιορίσετε το πρήξιμο, το οποίο ίσως παρουσιαστεί και στην περιοχή των ματιών και στα μάγουλα. Παρόλα αυτά, θα αρχίσει σταδιακά να εξαφανίζεται σε μία βδομάδα ή και λίγο περισσότερο. Καθώς η διαδικασία επούλωσης ολοκληρώνεται, το μούδιασμα από την κορυφή του κρανίου θα αρχίσει να αντικαθίσταται από φαγούρα. Αυτά τα αισθήματα ίσως πάρουν το πολύ έξι μήνες, έως ότου εξαφανιστούν πλήρως. Μερικά από τα μαλλιά που βρίσκονται γύρω από την τομή ίσως πέσουν ή διαπιστωθεί -αν και σπάνια- μία προσωρινή μικρή απώλεια μαλλιών.

Ενδοσκοπική ανόρθωση μετώπου:

Ο πόνος στις περιοχές των τομών είναι συνήθως μηδαμινός, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί με φάρμακα εάν είναι απαραίτητο. Οι ασθενείς εμφανίζουν λιγότερα αισθήματα φαγούρας σε σχέση με όσους έχουν ακολουθήσει την κλασική μέθοδο. Τα ράμματα ή τα κλιπ που χρησιμοποιούνται στο να κλείνουν τις τομές συνήθως αφαιρούνται μέσα σε μία εβδομάδα και τα προσωρινά σε περίπου δύο εβδομάδες.

Γυρνώντας στην καθημερινότητα

Οι περισσότεροι ασθενείς γυρίζουν στη δουλειά τους σε μία εβδομάδα, ενώ όσοι έχουν χρησιμοποιήσει την ενδοσκοπική διαδικασία, ίσως αισθανθούν και νωρίτερα έτοιμοι να επιστρέψουν. Έντονες σωματικές δραστηριότητες πρέπει να περιοριστούν για αρκετές εβδομάδες, περιλαμβάνοντας σε αυτές το τρέξιμο, τις βαριές οικιακές εργασίες, τη σεξουαλική δραστηριότητα και οποιαδήποτε δραστηριότητα αυξάνει την πίεση του αίματος. Παρατεταμένη έκθεση σε θερμότητα ή στον ήλιο (ειδικά σε χώρες όπως στην Κύπρο) πρέπει να περιοριστούν για αρκετούς μήνες. Τα περισσότερα εμφανή σημάδια από το χειρουργείο θα εξαφανιστούν πλήρως σε περίπου μια εβδομάδα. Το ελάχιστο πρήξιμο και μελάνιασμα μπορεί να καλυφθεί με κάποιο ειδικό καλυπτικό make up. Στης αρχές ίσως νιώθετε κάπως κουρασμένοι ή απογοητευμένοι αλλά η ενέργειά σας θα επανέλθει, καθώς θα αρχίσετε να δείχνετε και να αισθάνεστε καλύτερα.


Χρόνος ανάρρωσης
1-2 εβδομάδες
Τιμή
1500-2500 ευρώ
Τύπος αναισθησίας
Τοπική αναισθησία, Υπνοχάλαση
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.