Μεταμόσχευση λίπους

Με τον όρο αυτομεταμόσχευση (εμφύτευση) λίπους εννοούμε τη μέθοδο κατά την οποία αφαιρούμε λίπος από ένα σημείο του σώματος με μικρoλιπoαναρρόφηση και μετά από επεξεργασία το εμφυτεύουμε όπου χρειάζεται όγκος.

Το λίπος αποδείχτηκε ότι είναι ένα εξαιρετικό υλικό ως εμφύτευμα, επειδή έχει φυσική σύσταση, δεν απορρίπτεται και συνήθως ανευρίσκεται σε άφθονες ποσότητες. Είναι ένα εξαιρετικό υλικό για διόρθωση αισθητικών προβλημάτων που προκαλούνται από απώλεια του υποδόριου ιστού (λιπώδεις ιστός κάτω από το δέρμα).

Με την γήρανση ο υποδόριο ιστός λεπταίνει και το δέρμα χαλαρώνει, με αποτέλεσμα αλλαγές στο περίγραμμα του προσώπου. Συρρίκνωση του προσώπου, βαθιές ρυτίδες, αυλακώσεις και «κρέμασμα» του κάτω μέρος του προσώπου.

Το λίπος χρησιμοποιείτε συνήθως στις ρινoχειλικές ρυτίδες, στο πιγούνι, στις παρειές, στους κρoτάφoυς, και κάτω από τα μάτια. Η μέθοδος μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε απώλεια όγκου από διάφορες ασθένειες, τραύματα και εγκαύματα, αλλά και να βελτιώσει τη γερασμένη όψη των χεριών καλύπτοντας τους τένοντες και τις φλέβες της ραχιαίας επιφάνειάς τους.

Η μέθοδος συλλογής του λίπους γίνεται από τον πλαστικό χειρούργο με τοπική αναισθησία. Αρχικά γίνεται ένεση υγρού που περιλαμβάνει ενδοφλέβιο διάλυμα άλατος, λιδοκαϊνης (τοπικό αναισθητικό) και αδρεναλίνη (φάρμακο που συσπά τα αγγεία του αίματος στην περιοχή ) και το υγρό αφήνεται να δράση για 30 λεπτά. Έτσι επιτυγχάνεται μούδιασμα της περιοχής και το λίπος αναρροφάται με ειδική κάνουλα. Ακολούθως γίνεται μια απλή επεξεργασία και το λίπος εμφυτεύεται στις περιοχές που θέλουμε να διορθώσουμε.

Το αυτόλoγo λίπος εμφυτεύεται σε μικρές ποσότητες, έτσι ώστε η δέκτρια περιοχή να έχει την ικανότητα να αιματώνεται. Ένα μέρος του εμφυτευόμενου λίπους απορροφάται (20-30%) για αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις, μια επανάληψη είναι αναγκαία. Το λίπος που παραμένει συμπεριφέρεται σαν φυσικό λίπος του σώματος και έτσι τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μακροχρόνια.
Χρόνος ανάρρωσης
3-5 ημέρες
Τιμή
600-1000 ευρώ
Τύπος αναισθησίας
Τοπική αναισθησία
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.